Bliv frivillig Sitemap Print Intranet   RSS 
 
Blå Kors Genbrug Frivillig En frivillig fortæller

 

Fra afvænning til frivillig

 

 

Lone Husen følte det som en lille sejr, da hun blev spurgt, om hun ville arbejde i en genbrugsbutik. Hun tog toget nærmest direkte fra afvænning hos Blå Kors i Jylland til genbrugsbutikken København K.

 

 

Ingen fordomme

  ”Det var en lille sejr, at nogen kunne bruge mig,” siger Lone Husen. Sejren indtraf for syv år siden, da forstanderen på Blå Kors Hjemmet Skannerup spurgte, om Lone ville arbejde i Blå Kors Genbrug. Det var et par dage før, Lone Husen skulle rejse fra hjemmet i Midtjylland, hvor hun havde boet i tre måneder. Her holdt hun op med at drikke og kom til den erkendelse, at hun ville fortsætte livet uden alkohol. ”Skannerup var et vendepunkt for mig,” siger den 64-årige københavner. I dag har hun arbejdet i Blå Kors Genbrug og har været ædru lige så længe. 

 

 

To timers tøsesnak

Lone er i genbrugsen hver onsdag fra 10 til 17 sammen med to andre kvinder. Trioen har arbejdet sammen i fem år og har et tæt venskab. Lone Husen ler lidt. ”Vi møder altid klokken otte for at få en tøsesnak, inden vi åbner. Vi griner og græder sammen og betror os til hinanden, når vi har bøvl. Vi ses også privat.” Lone har været på førtidspension i fire år, og havde intet job hun skulle tilbage til efter afvænningen hos Blå Kors i Skannerup. ”Arbejdet i genbrug har betydet, at jeg havde noget at beskæftige mig med, og det betyder noget, når man skal holde op med at drikke,” siger hun. ”Jeg vil blive ved med at arbejde i Blå Kors Genbrug, så længe jeg kan.”

 

Dagen efter at Lone kom hjem fra Skannerup, besøgte hun Blå Kors Genbrug i Borgergade. 14 dage senere begyndte hun at arbejde som frivillig i butikken. ”Jeg blev taget godt imod og mødte ingen fordomme. Nogle er blevet overraskede, når jeg har sagt, at jeg har været alkoholiker. Jeg går jo heller ikke rundt med et skilt på, men jeg har ingen problemer med at sige det. Hellere melde rent ud. Så er der ingen spørgsmål, når jeg siger nej tak til et glas vin hjemme hos folk.”

 


...med blik for hinanden gør vi

en fælles indsats for at gøre

Blå Kors Genbrugsforretninger

til attraktive arbejdspladser...

 

 

 

 

 

 

.

Hos Blå Kors Genbrug arbejder

de frivillige bl.a. med salg af

kvalitetsgenbrug...

 

 

 

 og dekoration/udstilling...

 

 

BLÅ KORS DANMARK - SUENSONSVEJ 1 - 8600 SILKEBORG - T. 8681 1500 - BKD@BLAAKORS.DK
COPYRIGHT 2008 . ALL RIGHTS RESERVED | INFO | DISCLAIMER